e-mail header info

Hoe kan ik zorgen dat mijn mailings vanuit Mailchimp goed aankomen?

Regelmatig krijg ik de volgende vragen: Hoe komt het dat mijn bounce rate van mijn mailing zo hoog is? Hoe kan ik zorgen dat mijn mailings goed aankomen? Waarom worden er zoveel mails vanuit Mailchimp aangemerkt als spam? Hoe verifieer ik mijn domein? Of hoe werkt die authenticatie in Mailchimp?

Een reden kan zijn dat e-maillijsten handmatig of via een API worden toegevoegd aan een mailinglijst of zoals Mailchimp het noemt een ‘audience’. Doordat mensen zelf zich aanmelden via een aanmeldformulier op je website of via de app op een tablet bijvoorbeeld in  museum of studieruimte, wordt de kans groter dat mailings goed aankomen. Helaas kan je niet altijd voorkomen dat Mailchimp nieuwsbrieven in de spam terecht komen.

e-mail domein verificatie

Er zijn wel mogelijkheden om de kans zo klein mogelijk te maken.  Om te zorgen dat je mailings vanuit Mailchimp zoals nieuwsbrieven, persberichten of uitnodigingen goed aankomen bij je contacten of nieuwsbriefleden is het van belang dat je je e-mail domein verifieert.

Dit betekent dat het e-mailadres van waaruit je de campaigns verstuurt, in mijn geval info@saskiasmit.nl, verifieert. Je verifieert je domein via een verificatie e-mail. Hier staat heel goed uitgelegd hoe je dit precies doet: https://mailchimp.com/help/verify-a-domain/

Authenticatie zorgt voor beter afleverbaarheid

Nog beter is om je domein te authentiseren. hiermee stel je de echtheid van je domein vast waardoor de kans groter is  dat de mailings goed in de mailboxen van je nieuwsbriefleden of contacten belanden.

Mailchimp voegt automatische authenticatie toe aan je marketingmails. Zo’n Domain Keys Identified Mail (DKIM) beschermt ontvangers van de mails tegen spam, vervalsing en phishing. Het voorziet in een traceerbare ID waardoor de ISP (internet service provider) van je ontvanger weet dat je een echte, rechtmatige afzender bent. Hierdoor komen je mailings beter aan in de inbox van de ontvanger.

Hoe authentiseer je je eigen domein dat je niet via Mailchimp hebt aangeschaft?

Naast die automatische authenticatie is het aan te raden om je domein ook nog handmatig te authentiseren. Ik heb via mijn domeinhost Realhosting de DNS gegevens aangepast. Wanneer je dit hebt gedaan, lijkt het alsof je mailings vanuit je eigen domein worden verstuurd dan staat er dus niet meer via ‘info@saskiasmit.nl via mailchimpapp.net’. Daarnaast krijgt je mail nog een extra ‘stempel’ mee met signed-by/ verzonden door: saskiasmit.nl. Dit alles maken je mailings niet alleen professioneler maar zorgt er dus voor dat de ontvangende e-mailsystemen je berichten vertrouwen die worden verzonden vanuit jouw domein.

Mailchimp heeft een handig uitleg gemaakt hoe je je DNS gegevens kan aanpassen. Dat hier te vinden is: https://mailchimp.com/help/set-up-email-domain-authentication/

Ik zie bij veel Mailchimp nieuwsbrieven toch ( "via mcsv.net" of “on behalf of mcsv.net" staan in mijn Gmail inbox.

Wanneer je deze stappen hebt gevolgd, komt je nieuwsbrief beter aan bij je lezers en het ziet er ook nog eens professioneler uit.

https://mailchimp.com/help/about-email-authentication/

Reactie plaatsen