Facebook pagina verwijderen

Hoe verwijder je een Facebook pagina?

De structuur van Meta met de Business Suite, advertentiebeheer en paginabeheer is ingewikkeld. Het is lastig om de plek te vinden waar je bepaalde instellingen in Facebook kunt aanpassen. Door de jaren heen verzamelde ik veel pagina's waar in (mede)beheerder ben om zo berichten te kunnen plaatsen of advertentiecampagnes in te stellen.

Onlangs heb ik een advertentiecampagne gemaakt voor een museum. Het bedrijfsaccount van het museum was echter destijds aangemaakt door iemand anders. Gelukkig heeft de directeur van het museum wel het beheer over dit account gekregen waardoor ze mij als adverteerder toegang kon geven. Toch kostte het koppelen van veel moeite en tijd.

Alles heeft te maken wie eigenaar en beheerder is van een account. Mijn advies is dat jezelf (jouw organisatie of bedrijf) eigenaar en beheerder bent van een account, niet de adverteerder/freelancer. Probeer een Facebook profiel (persoonlijke pagina) aan te maken, gekoppeld aan een e-mailadres en inloggegevens die niet verdwijnen als een medewerker of freelancer niet meer werkzaam is binnen de organisatie. Bijv. communicatie@museumx.nl met als naam Museum X. Het kan zijn dat Facebook dit niet toestaat, probeer dan andere namen. Dit profiel hou je verborgen, niet vindbaar en heeft geen vrienden, maar krijgt wel toegang tot de Facebookpagina. En het profiel krijgt toegang en/of controle over het bedrijfsacccount (Meta Business Suite).

Hou controle over tot welke pagina's je toegang hebt op Facebook. Hou ook overzicht in de hoeveelheid Facebookpagina's. Dit doe door jezelf bijvoorbeeld te verwijderen als beheerder van een Facebookpagina. Daarnaast geef ik een stappenplan hoe je een Facebook pagina kunt verwijderen.

📝Wil je hier hulp bij? Boek dan direct een uurtje.  


Hoe verwijder je jezelf als beheerder van een Facebook pagina?

Je kunt jezelf als beheerder van een Facebook pagina verwijderen als er nog andere beheerder of eigenaar van de pagina is. Zo verdwijnt deze pagina uit het rijtje pagina's die jij onder je beheer hebt of waarvoor je als redacteur berichten kunt posten. Je verwijdert hiermee niet de pagina.

 • Schakel over naar je Facebook pagina. Je krijgt dan de melding (in het Nederlands) 'Je voert nu acties uit namens *de naam van je Facebook pagina* op Facebook.'
 • Ga naar Professioneel Dashboard
 • Ga naar Paginatoegang. Daar zie je 'Mensen met Facebook-toegang' staan.
 • Klik dan op de drie puntjes naast jouw eigen naam.
 • Kies voor Toegang intrekken

Dit werkt alleen als er meerder mensen toegang hebben tot de pagina. Als eigenaar kun je jezelf niet verwijderen.

Hoe verwijder je een Facebook pagina?

Je moet geswitcht zijn naar het profiel van je pagina. Dit doe je rechtsboven in via de webversie (dus niet de app op je telefoon). Via Zie alle profielen kun je de desbetreffende pagina kiezen.

facebook switchen tussen profiel en pagina

Je krijgt deze melding als je met je persoonlijke profiel je pagina bekijkt:


 • Schakel dus over
 • Ga op je pagina naar Professional Dashboard


 • Ga naar Instellingen

Facebook pagina instellingen en privacy

 • Hier kun je de gegevens downloaden
 • En hier kun je je pagina tijdelijk deactiveren of permanent verwijderen

Ik heb een ander weergave gezien bij een testpagina die ik net had gepubliceerd:

Hier stond alleen dat je de pagina kan verwijderen:

Dit is waarschijnlijk nog een oude weergave van de pagina-instellingen van een Facebookpagina.

Via deze link zie een overzicht van alle pagina's waar jij toegang toe hebt.


📝Wil je hier hulp bij? Boek dan direct een uurtje.  
Reactie plaatsen