achtergrond header GA4 masterclass

Wil je na 1 juli 2023 nog makkelijk vinden hoeveel bezoekers er op jouw website zijn geweest?

Start nu met de online masterclass Overstappen naar GA4?

Start hier!


23 jaar

met de neus in webstatistieken

20+ jaar

happy in de culturele sector

30+ klanten

geholpen

15+ jaar

Google ervaring

Krijg je ook steeds meldingen en mails om over te stappen naar Google Analytics 4?

Het besluit van Google om Universal Analytics te laten ondergaan zorgt voor grote uitdaging voor heel veel online marketeers, maar ook voor communicatieadviseurs en -medewerkers die maar enkele keren per jaar een blik werpen op hun website statistieken. Het daarom niet verrassend dat dit besluit kritische vragen opwerpt:


 • Hoe is dit van invloed op onze gegeven?
 • Hoe start ik het met gebruik van het nieuwe programma? 
 • Bezit ik voldoende kennis om het effectief te kunnen inzetten?
 • Hoe weet ik of overstappen naar Google Analytics 4 de juiste keuze is?

Na de online masterclass Overstappen naar Google Analytics 4? kun je een gedegen keuze maken of GA4 bij jou past. Je weet waar je voor jouw belangrijke webstatistieken kunt vinden en wat ze betekenen Hierdoor kun je gemakkelijk rapporten maken. Zo kun je jouw manager of bestuur voorzien van de juiste cijfers. 


Na 1 juli 2023 kun je geen websitestatistieken meer halen uit het oude Universal Analytics. Wil je na 1 juli nog weten hoeveel bezoekers er op jouw website komen? Dan moet je overstappen naar een andere web statistiek programma. 


Ontdek of GA4 iets voor jou is? Je hoeft niet over te gaan naar Google Analytics 4 en zijn ook andere manieren om te achterhalen hoeveel bezoekers je krijgt op je website.

Wil je wel overstappen maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpassen? Dan biedt de online masterclass handige overzichten, links en voorbeelden om je er door heen te loodsen.

Begrijp wat het stoppen van Universal Analytics voor jou betekent.

Maak een weloverwogen keuze voor de overstap naar Google Analytics 4 (of niet)

Begrijp analytics

Ontdek waarom je wel of niet met Google Analytics 4 aan de slag moet. Wat past het beste bij jouw bedrijf of organisatie. Welke informatie zoek je en wil je delen? 

Maak een keuze die bij jou past

Weet welke opties er allemaal nog meer zijn naar GA4. Google is niet de enige mogelijkheid.

Universal Analytics stopt. Wat nu?

Stap voor stap maak je de overstap naar een andere webanalyse toe.
UPS Google Analitycs GA4

Leer van een ingewijde

Leer van een ervaren en Google Analytics expert die haar kennis en ervaring in de culturele, erfgoed en non-profit sector graag met jou deelt.

Vind je weg in de cijfers 

Verdwaal niet meer in de brei cijfers. Weet waar je welke informatie kunt vinden.

Efficiënte rapportages

Uiteindelijk kan jij aan het eind van het jaar een rapportage afleveren met kloppende cijfers vanuit de oude Universal Analytics en een nieuwe Analytics.
Google Analytics Certified
Saskia Smit is officieel gecertificeerd Google Analytics Expert.

Het is niet nodig om ingewikkelde rapportages te maken van je websiteverkeer

Door haar jarenlange ervaring als communicatie- en marketingadviseur bij diverse culturele, erfgoed en non-profit organisaties weet ze uit eerste hand dat heel veel mogelijkheden binnen web analytische programma's overbodig zijn voor veel bedrijven. 

Alle opties maken het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Vaak had ze alleen maar het aantal bezoekers per kwartaal of jaar nodig voor rapportages naar een bestuur of manager. Vaak waren er geen conversie om te meten. Of was het technisch niet mogelijk om ze te meten. 


Als Mailchimp expert heeft ze veel mensen geholpen om efficiënter gebruik te maken van het e-mailmarketingprogramma. Nu wil ze haar passie om online tools simpel, efficiënt en effectief in te zetten, voortzetten naar analytics programma's.


Naast veel ervaring met Google Analytics heeft ze ook kennis van diverse andere mogelijkheden om je statistieken van je website te meten, te interpreteren en te rapporteren.

Start direct met Overstappen naar GA4?


Weet wat je moet doen om jouw websitecijfers te kunnen blijven meten.

Na de online masterclass Overstappen naar Google Analytics 4? kun je zelf de overstap maken naar GA4 of je kiest voor een andere optie. Je weet waar je de webstatistieken kunt vinden die jij nodig hebt. Hierdoor kun je zelf rapportages maken. Zodat je na 1 juli 2023 niet met het handen in het haar zit of je wel de juiste cijfers kunt laten zien.

Ja, dat wil ik!

Masterclass Overstappen naar GA4?
voor slechts € 97,-

Masterclass Overstappen naar GA4?

Heldere en simpele uitleg in video's, documenten en verwijzingen helpen je een goede keuze te maken of Google Analytics 4 de juiste keuze voor jou is. Vervolgens krijg je tips en advies hoe je het beste kunt overstappen, waar je de juiste informatie kunt vinden en hoe je deze in begrijpbare rapporten kunt gieten. 

Is de masterclass
Overstappen naar GA4?
voor jou?

 • Heb je al Google analytics geïnstalleerd op je website?
 • Maak je minimaal gebruik van alle mogelijkheden binnen Google Analytics?
 • Kijk je slechts een paar keer per jaar naar het aantal website bezoekers en welke pagina het best zijn bezocht?
 • Bij je een zelfstandig ondernemer, werk je voor een kleine onderneming, stichting, non-profit, culturele of erfgoed organisatie?
 • Ben je op zoek naar praktische informatie die bij organisatie past? 
 • Maak je nog geen of heel weinig gebruik van het meten van conversies en SEO?
 1. Je maakt nog geen gebruik van Google analytics.
 2. Je hebt een complexe website, webshop of app.
 3. Je wilt weten hoe je je conversies van je website en/of app moet instellen in GA4.
 4. Je wilt snel, zelf GA4 installeren en door.
 5. Je maakt nooit rapportages of hebt geen interesse om te weten hoeveel bezoekers je website trekt, waar ze vandaan komen en wat ze doen op je website.

Niet tevreden = geld terug!

Ik ben er van overtuigd dat je na deze masterclass meer vertrouwen en kennis hebt om een goede keuze te maken als het gaat om GA4. Daarnaast weet je hoe je een goede rapportage kan maken. Maar mocht je niet tevreden zijn, laat het mij dan direct weten via support@saskiasmit.nl

FAQ - Overstappen naar GA4?

Hoe vindt de masterclass 'Overstappen naar GA?' plaats?

Je ontvangt na inschrijving gegevens waar en hoe je de online masterclass kunt volgen. Je krijgt toegang tot meerdere video's, audiobestanden en PDF's.