achtergrond header GA4 masterclass

Wil je eenvoudig een Analytics rapportage maken?

Leer dit in de online Training 
Begrijp webstatistieken met GA4

Start hier!


23 jaar

met de neus in webstatistieken

20+ jaar

happy in de culturele sector

30+ klanten

geholpen

15+ jaar

Google ervaring

Hoe maak je chocola van de data in Google Analytics 4?

Overstappen van Universal Analytics naar Google Analytics 4 zorgt niet alleen voor een grote uitdaging voor ons, online marketeers, maar ook jou die net als vele communicatieadviseurs en -medewerkers maar enkele keren per jaar een blik werpen op je website statistieken. Het daarom niet verrassend dat je met de volgende vragen zit:

 • Komen nu de juiste gegevens binnen in onze analytics?
 • Hoe gebruik ik het nieuwe GA4 programma? 
 • Bezit ik voldoende kennis om het effectief te kunnen inzetten?
 • Hoe maak ik een rapportage met de nieuwe GA4 data in vergelijking tot de oude data?

Na de online training Begrijp webstatistieken met GA4 snap je het. Je weet waar je jouw belangrijke webstatistieken kunt vinden en wat ze betekenen. Hierdoor kun je gemakkelijk rapporten maken. Zo kun je jouw manager of bestuur voorzien van de juiste managementinformatie en cijfers. 


Sinds 1 juli 2023 kun je geen websitestatistieken meer halen uit het oude Universal Analytics. Wil je weten hoeveel bezoekers er op jouw website komen in GA4? Dit kun je als het goed ingesteld is, vinden tussen de nieuwe rapporten en verkenningen.

Is GA4 geïnstalleerd op jouw website, maar weet je niet waar je de juiste gegevens kunt vinden? Dan biedt de online training handige overzichten, links en voorbeelden om je er door heen te loodsen.

Begrijp het verschil tussen Universal Analytics en Google Analytics 4

Leer eenvoudig en efficiënte rapportages maken

Begrijp analytics

Ontdek de nieuwe mogelijkheden van Google Analytics 4. Leer de verschillen met het oude Analytics begrijpen. Welke informatie zoek je en wil je over rapporteren? 

Efficiënte rapportages

Uiteindelijk kan jij aan het eind van het jaar een mooie rapportage afleveren met kloppende cijfers vanuit de oude Universal Analytics en het nieuwe Analytics.
UPS Google Analitycs GA4

Leer van een ingewijde

Leer van een ervaren en Google Analytics expert die haar kennis en ervaring in de culturele, erfgoed en non-profit sector graag met jou deelt.

Vind je weg in de cijfers 

Verdwaal niet meer in de brij van cijfers.  Leer waar je welke informatie kunt vinden.
Google Analytics Certified
Saskia Smit is officieel gecertificeerd Google Analytics Expert en Google Partner.

Het is niet nodig om ingewikkelde rapportages te maken van je websiteverkeer

Door mijn jarenlange ervaring als communicatie- en marketingadviseur bij diverse culturele, erfgoed en non-profit organisaties weet ik uit eerste hand dat heel veel mogelijkheden binnen web analytische programma's overbodig zijn voor veel bedrijven. 


De vele opties maken het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Vaak heb ik alleen maar het aantal bezoekers per kwartaal of jaar nodig voor een rapportage naar een bestuur of manager. Vaak zijn er geen conversies (verkopen) om te meten. Of was het technisch niet mogelijk om ze te meten. 


Als Mailchimp expert heb ik al veel mensen geholpen om efficiënter gebruik te maken van dit e-mailmarketingprogramma. Nu wil ik mijn passie om online tools simpel, efficiënt en effectief in te zetten, voortzetten naar analytics programma's.


Data is het nieuwe goud!

Start direct met Begrijp webstatistieken met GA4


Is de training
Begrijp webstatistieken met GA4
voor jou?

Voor wie wel

 • Heb je al Google Analytics geïnstalleerd op je website?
 • Maak je minimaal gebruik van alle mogelijkheden binnen Google Analytics?
 • Kijk je slechts een paar keer per jaar naar het aantal website bezoekers en welke pagina het best zijn bezocht?
 • Bij je een zelfstandig ondernemer, werk je voor een kleine onderneming, stichting, non-profit, culturele of erfgoed organisatie?
 • Ben je op zoek naar praktische informatie die bij organisatie past? 
 • Maak je nog geen of heel weinig gebruik van het meten van conversies en SEO?

Voor wie niet

 1. Je maakt nog geen gebruik van Google Analytics.
 2. Je hebt een complexe website, webshop of app.
 3. Je wilt weten hoe je je conversies van je website en/of app moet instellen in GA4.
 4. Je wilt snel, zelf GA4 installeren en door.
 5. Je maakt nooit rapportages of hebt geen interesse om te weten hoeveel bezoekers je website trekt, waar ze vandaan komen en wat ze doen op je website.

Dit is niet bedoeld om iemand uit te sluiten. Ik wil de verwachtingen managen. Dus wil je hulp bij het instellen van Google Analytics 4 account? Advies of Google Analtyics iets voor jou is. Daar kan ik je ook mee helpen, alleen zit dit niet in de training. ☎️ Bel of mail me dan even.

Neem de stappen om jouw websitecijfers te meten

Na de online training Begrijp webstatistieken met GA4, heb je genoeg kennis van Google Analytics om jouw manager of directeur cijfers voor te leggen én uit te leggen.

Je weet waar je de webstatistieken kunt vinden die jij nodig hebt. Hierdoor kun je zelf rapportages maken. Zodat je niet met het handen in het haar zit of je wel de juiste cijfers kunt laten zien.

Ja, dat wil ik!

Online training Begrijp webstatistiken met GA4
voor slechts € 97,-

Begrijp webstatistieken met GA4 

Heldere en simpele uitleg in video's, documenten en verwijzingen helpen je in Google Analytics 4 de juiste gegevens te vinden en te begrijpen. Hierdoor griet je de  belangrijke statistieken over jouw website in begrijpelijke rapporten. 

Niet tevreden = geld terug!

Ik ben er van overtuigd dat je na deze masterclass meer vertrouwen en kennis hebt om een goede keuze te maken als het gaat om GA4. Daarnaast weet je hoe je een goede rapportage kan maken. Maar mocht je niet tevreden zijn, laat het mij dan direct weten via support@saskiasmit.nl

FAQ - Training GA4

Hoe vindt de online Training 'Begrijp webstatistieken met GA4' plaats?

Je ontvangt na inschrijving gegevens waar en hoe je de online training kunt volgen. Je krijgt toegang tot meerdere video's, audiobestanden en PDF's.