Google Search Console

Hoe zorg je dat jouw website vindbaar is in Google?

Komt jouw website niet op de eerste pagina na een zoekopdracht in Google naar termen die op jouw website te vinden zijn?

Het kan zo zijn dat je je website nog moet aanmelden via de Search console van Google. 

Volg deze stappen en dan moet je website binnen een week beter vindbaar zijn:

  1.  Log in met je Google account bij Search Console. Gebruik hiervoor het account waarmee je bijvoorbeeld ook een account bij Analytics of je Google Bedrijfspagina hebt aangemaakt 
  2.  Klik op Property toevoegen
  3.  Kies je voor Domein dan volsta je met voorbeelddomein.nl. Kies je voor URL-voorvoegsel dan gebruik je dit https://www.vorbeeldwebsite.nl/
  4.  Vervolgens moet je het domeineigendom verifiëren via DNS-record. Volg de stappen die Google aangeeft. En klik op verifiëren.
  5.  Wanneer de site is geverifieerd kun je via de optie Sitemaps een nieuwe sitemap toevoegen. Deze is vaak via /sitemap.xml te vinden.
  6.  Via Pagina-indexering kun je zien welke pagina's van jouw website zijn geïndexeerd oftewel vindbaar zijn in Google. 

Google Search Console kun je ook goed gebruiken om te kijken via welke zoekopdrachten mensen op jouw website terecht komen. Je kunt ook zien welke pagina's het meeste vertoond worden en waar op het meeste wordt geklikt. 

Mocht je nou zien bijvoorbeeld in Google Analytics dat er weinig bezoek op een bepaalde webpagina komt, dan kan via URL-inspectie checken hoe dit komt.

Dit is heel kort en krachtig hoe je Google Search Console kunt inzetten om jouw website beter vindbaar te maken en hoe je hiermee bijvoorbeeld artikelen kunt toevoegen op basis van de zoekopdrachten.

Wil je hiermee over weten of heb je nog vragen, plan dan een afspraak in en ik help je graag!

Reactie plaatsen